side-area-logo

Havodderens kogebog

Fiskesuppe med kammusling og ravioli

Opskrift Fond: Først koges en fond på torskehoveder og benrester. Torske hoveder og ben ligges i en stor gryde. Kom bladselleri og hvad du ellers har i køleskabet af grøntsager med lidt urter fra haven. F.eks. bronzefennikel, persille og purløg. Fonten koges i 15 minutter, det er vigtigt at den ikke koger længere, da den så bliver bitter.

Suppe: Fond, lidt hvidvin, fløde, en spsk. oyster sauce, salt, peber, en spsk. teriyaki sauce blandes sammen i en gryde og varmes til det spilkoger. Jævn det evt med lidt jævner så det får en lækker konsistens.

Ravioli: De raviolier jeg har brugt er købt, du kan også selv lave dine hvis du har god tid. Mine var med tomat og mozarella. Men kog dem 4 min. eller følg anvisningen på pakken. Tag vandet fra når de er færdige.

Kammuslinger: Varm lidt smør på en pande med et fed hakket hvidløg, dild og saften fra en halv citron. Skær cherry tomater i halve, og placer dem med skarefladen ned mod panden. Læg kammuslingen på panden og steg den i ca to min på hver side. Hæld lidt af smørret fra panden med hvidløg citronsaft og dild over kammuslingerne med en ske mens de steger.

Anretning: Læg raviolier i en dyb tallerken, hæld suppen over, placer kammuslinger i midten, og de stegte tomater omkring. Placer en spsk. cremefraiche i midten, og drys til sidst med purløg, persille og lidt bronzefennikel på toppen. Du kan evt. servere et lækker stykke brød til. Har du fond i fryseren, er denne ret super hurtig at lave og tilberede.
Velbekomme!
-Klaus Simonsen
Recommend
  • Facebook
Share
Leave a reply