Kurser i Havodderen

I Havodderen vil vi gerne gå forrest, vise nye den fantastiske verden under havets overflade, og være forgangsklub for at udvikle sporten.  Derfor afholder vi ofte kurser inden for undervandsjagt og fridykning. Havodderen har afholdt begynder kursuser i undervandsjagt, men vil også gerne være garant for gode kursuser i uvjagt for øvede og i fridykning. Derfor gør vi en indsats for at få mange instruktører uddannet i foreningen, af landets bedste instruktør trænere. Vi sørger for at alle vores instruktører er livreddere og har de nyeste førstehjælpskurser.

Vi vil gerne sætte en høj standart inden for sikkerhed, jagtetik, vandmiljø, fællesskab, udvikling og læring. Derfor lytter vi også til dem som deltager på vores kursuser, så vi kan prøve at imødekomme alle forventninger og niveauer.

Lidt om vores begynder kurser

Vi har har mulighed for at få kursister/medlemmer igennem en grundig intro i undervandsjagt. Det har været alt fra folk der aldrig har haft en snorkel i munden, til dem med lidt erfaring med undervandsjagt. På dagen mødes vi på et givent sted og starter med en teori lektion. Det gør vi da der er meget at forholde sig til inden man skal i vandet. Når vi har fået snakket de grundlæggende ting igennem tager vi udstyret på og begiver os ud. Her har vi inddelt kursister i grupper alt efter hvad de kan og ønsker. Vi har haft en del erfarne uvjægere fra Foreningen til at hjælpe på dagene, så vi kan være små grupper. Deltagerne bliver alle tæt fulgt af en instruktør hele dagen, så man hele tiden kan få hjælp under vejs. Når vi holder kurser er man som regel max 4 deltagere pr instruktør. Dette er helt enestående, og gør at man virkeligt får lært noget undervejs og ikke bliver efterladt til sig selv. Når de fleste er trætte og fyldt med indtryk hopper vi på land igen. Her slutter dagen som oftest med lidt lækkert inden folk køre hjem.

Hen over vinteren, afholder vi SSI kurser i fridykning, det foregår i Havodderens svømmehalstid hver fredag aften fra kl. 19.00-21.00 i Odder svømmehal. Dybdedelen af kurserne tager du i Dive4life til februar, som er en dykker tank i Tyskland.

Kunne du godt tænke dig at komme med ud af undervandsjage, eller fridykke?

kontakt os, og vi finder plads til dig på vores næste kursus.

Intro kursus i fridykning

Kurset er gratis, det kræver kun et medlemskab af Havodderen.

Kurset strækker sig over 5 sessioner (5 aftener), hvor du vil blive introduceret til fridykningens discipliner, af vores dygtige fridykker instruktører. Det hele foregår i Odder svømmehal.

Du kommer til at øve DYN, som er dynamisk dykning med finner, hvor det handler om at dykke så langt som muligt. Vi kommer til at øve DNF, som er dynamisk uden finner, STA som er statisk vejrhold, og FIM som er free imersion med trykudligning ned til 4 meters dybde i svømmehallen.
Derudover vil der være et sikkerheds kursus, så du bliver i stand til at redde din makker, hvis det skulle blive nødvendigt når i fridykker eller undervandsjæger.

I Havodderen handler det ikke så meget om, hvor langt vi kan dykke og hvor længe vi kan holde vejret, men mere om, at finde indre ro under overfladen. Kan du finde roen, så følger resultaterne automatisk med. Vi skal nok sørge for at lære jer de teknikker der skal til, for at blive dygtigere til, at holde vejret. Dette er en super mulighed for at blive grundigt introduceret til fridykning. Er du ny undervandsjæger og gerne vil have bedre bundtider, så er dette kursus også super relevant for dig.

 

Efter endt kursus har du mulighed for at træne sammen med de øvrige fridykkere og undervandsjægere i foreningen hver fredag fra kl. 19.00-21.00.

Et års medlemsskab af Havodderen koster 850kr. for seniorer og 450kr. for juniorer.
Du skal være min 12 år for at deltage, alle under 18 år skal have forældres eller værges skriftlige samtykke til deltagelse.

Du bliver medlem i Havodderens ved at melde dig ind her på vores hjemmeside.

Som medlem i Havodderen får du adgang til træning med vores dygtige instruktører i et helt år. Du får nye venner med samme interesser i et rigtigt godt fællesskab. Der står meget mere om hvad man som medlem får for kontingent pengene i havodderen på foreningens hjemmeside. Der kan du også se årskalenderen med de fleste arrangementer ud over alle de spontane ture der bliver slået op i Havodderens Facebook gruppe for medlemmer.

Du kan låne maske og finner til kurset, men det er en fordel at have sit eget udstyr.

Udstyr består af:

Badetøj eller neopren dragt
Maske
Snorkel
Svømmefødder
Bly bælte

Vi håber på at se mange til info aften og efterfølgende til kursus.