Kurser i Havodderen

I Havodderen vil vi gerne gå forest, vise nye den fantastiske verden under havets overflade, og være forgangsklub for at

udvikle sporten.  Derfor afholder vi ofte kurser inden for undervandsjagt og fridykning. I sommeren 2019 har vi afholdt 2 begynder kursuser i undervandsjagt, men vil også gerne være garant for gode kursuser i uvjagt for øvede og i fridykning. Derfor gør vi en indsats for at få mange instruktører uddannet i foreningen, af landets bedste instruktør trænere. Vi sørger for at alle vores instruktører er livreddere og har de nyeste førstehjælpskurser.

Vi vil gerne sætte en høj standart inden for sikkerhed, jagtetik, vandmiljø, fællesskab, udvikling og læring. Derfor lytter vi også til dem som deltager på vores kursuser, så vi kan prøve at imødekomme alle forventninger og niveauer.

Lidt om vores begynder kurser

Vi har i år kørt lidt over 30 kursister igennem en grundig intro i undervandsjagt. Det har været alt fra folk der aldrig har haft en snorkel i munden, til dem med lidt erfaring med undervandajagt. På dagen mødes vi på et givent sted og starter med en teori lektion. Det gør vi da der er meget at forholde sig til inden man skal i vandet. Når vi har fået snakket de grundlæggende ting igennem tager vi udstyret på og begiver os ud. Her har vi indelt kursister i grupper alt efter hvad de kan og ønsker. Vi har haft en del erfarne uvjægere fra Foreningen til at hjælpe på dagene, så vi kan være små grupper. Deltagerne bliver alle tæt fulgt af en instruktør hele dagen, så man hele tiden kan få hjælp under vejs. Når vi holder kurser er man som regel maks 4 deltagere pr instruktør. Dette er helt enestående, og gør at man virkeligt får lært noget undervejs og ikke bliver efterladt til sig selv. Når de fleste er trætte og fyldt med indtryk hopper vi på land igen. Her slutter dagen som oftes med lidt lækkert inden folk køre hjem.

Hen over vinteren, vil vi afholde SSI kurser i fridykning, det foregår i Havodderens svømmehalstid hver fredag aften fra kl. 19.00-21.00 i Odder svømmehal. Dybdedelen af kurserne tager du i Dive4life til februar, som er en dykker tank i tyskland.

Kunne du godt tænke dig at komme med ud af undervandsjage, eller fridykke?

Så kontakt os, og vi finder plads til dig på vores næste kursus.

 

 

Nyeste kurser

 

Infomøde/workshop om fridykning og undervandsjagt

Foredrag om fridykning efterfulgt af åndedræts workshop i vandet. Det er gratis, at deltage denne aften og kræver ikke medlemskab af foreningen.

Arrangementet foregår i Odder svømmehal fredag den 3. januar kl. 18.30-21.00. Du tilmelder dig ved at sende os en besked her.

Adressen er:

Spectrum Odder Svømmehal

Nølevvej 6

8300 Odder

Intro kursus i fridykning

Kurset er gratis, det kræver kun et medlemskab af Havodderen.

Kurset strækker sig over 5 sessioner (5 aftener), hvor du vil blive introduceret til fridykningens discipliner, af vores dygtige fridykker instruktører. Det hele foregår i Odder svømmehal. Fra fredag den 3. januar 2020 til og med fredag den 31. januar 2020.

Du kommer til at øve DYN, som er dynamisk dykning med finner, hvor det handler om at dykke så langt som muligt. Vi kommer til at øve DNF, som er dynamisk uden finner, STA som er statisk vejrhold, og FIM som er free imersion med trykudligning ned til 4 meters dybde i svømmehallen.
Derudover vil der være et sikkerhedskursus, så du bliver i stand til at redde din makker, hvis det skulle blive nødvendigt når i fridykker eller undervandsjæger.

I Havodderen handler det ikke så meget om, hvor langt vi kan dykke og hvor længe vi kan holde vejret, men mere om, at finde indre ro under overfladen. Kan du finde roen, så følger resultaterne automatisk med. Vi skal nok sørge for at lære jer de teknikker der skal til, for at blive dygtigere til, at holde vejret. Dette er en super mulighed for at blive grundigt introduceret til fridykning. Er du ny undervandsjæger og gerne vil have bedre bundtider, så er dette kursus også super relevant for dig.

Inkluderet i kurset er der den 17. januar en workshop med Stig Pryds, der en af verdens dygtigste fridykkere. Dette er en del af kurset. Ud over at Stig er dygtig til at lære fra sig, så har han en fantastisk historie. Forbered dig på en oplevelse for livet.

Efter endt kursus har du mulighed for at træne sammen med de øvrige fridykkere og undervandsjægere i foreningen hver fredag fra kl. 19.00-21.00.

Et års medlemsskab af Havodderen koster 850kr. for seniorer og 450kr. for juniorer.
Du skal være min 12 år for at deltage, alle under 18 år skal have forældres eller værges skriftlige samtykke til deltagelse.

Du bliver medlem i Havodderens ved at melde dig ind her på vores hjemmeside.

Som medlem i Havodderen får du adgang til træning med vores dygtige instruktører i et helt år. Du får nye venner med samme interesser i et rigtigt godt fællesskab. Der står meget mere om hvad man som medlem får for kontingent pengene i havodderen på foreningens hjemmeside. Der kan du også se årskalenderen med de fleste arrangementer ud over alle de spontane ture der bliver slået op i Havodderens facebook gruppe for medlemmer.

Du kan låne maske og finner til kurset, men det er en fordel at have sit eget udstyr.

Udstyr består af:

Badetøj eller neopren dragt
Maske
Snorkel
Svømmefødder
Bly bælte

Vi håber på at se mange til info aften og efterfølgende til kursus.

Bliver man bidt af fridykning på kurset, kan man efterfølgende melde sig på Havodderens tur til Dive4life den 7.-9. Februar.

Du tilmelder dig ved at ringe på 51911847, eller sende os en besked her.

Weekendtur til Dive4life

Det er nu du skal tilmelde dig, hvis du skal have en af de 10 pladser på weekendturen til Dive4life ved siegburg i Tyskland. Thomas Stampe og Klaus Simonsen er instruktører på turen. Det bliver den fedeste weekend som mange vil komme til at huske som deres gennembrud til dybere dyk.

Dive4life er europas største dykkertank med 20 meter til bunden (ikke den dybeste), med 26 grader varmt vand. Det er en stor legeplads for undervandsjægere og fridykkere, der er masser af grotter og huler man kan dykke rundt i.

Som undervandsjægere dykker vi på en indånding, det samme gør sig gældende for fridykkere, derfor er man som undervandsjæger også fridykker.
Inden for fridykning har man faste procedure omkring hvordan man dykker ‘sikkerhed’ for hinanden. Det samme gør sig ikke gældende ved undervandsjagt. Her må man i høj grad sørge for at kommunikere rigeligt og konstant, og samtidig skrue op for sin sunde fornuft. Derfor er det vigtigt at vi får fridyknings-delen med, for at kunne dykke sikkert og have overskud når noget uforudset sker under overfladen.

Vi vil lære hvordan man bliver afslappet i kroppen inden dyk, og dermed bliver i stand til at have længere dyk. Fokus kommer også til at ligge på, at få en smidig, let trykudligning og bedre bundtider. Vi vil blive mere effektive i vores dyk. Det er alt sammen noget vi kan koble direkte på undervandsjagt, og dermed blive mere sikker og dygtigere i vandet.
Det er de sikreste omgivelser vi har til at træne alt dette. Vi er fri for bølger, koldt og mørkt vand, der normalt er faktorer der kan påvirke vores trykudligning og afslappethed i vandet.

En lille anekdote:

“Min egen trykudligning drillede mig i flere år hver gang jeg kom ned til 7-9 meter. Det var vildt frustrerende.
Det var i Dive4life jeg fik trænet det så meget, at jeg til sidst suste lige ned på 20 meter. Med en masse små justeringer og tilrettelser, fra en dygtig instruktør. Det gav mig fantastisk oplevelse af frihed. Det er ikke fordi at jeg ofte dykker dybere end 9 meter når jeg undervandsjager, men nu ved jeg at jeg kan, og det gør mig til en meget mere sikker og rolig undervandsjæger. Jeg ved at skulle noget uventet ske, og jeg f.eks. Skulle sidde fast i et garn, eller en motorbåd kommer susende hen over mig, så har jeg overskuddet til at få ro på og løse situationen under vandet. Det gør mig mere tryk hver gang jeg går i vandet.”

-Klaus

For at komme ind i Dive4life kræver det at man har en registreret instruktør med. Vi har i Havodderen to SSI level 2 fridykker instruktører der står for turen.

Weekenden kommer til at køre med hoved fokus på trykudligning, teknik og overskud i dybden. Der vil også være en workshop i tanken lørdag, hvor vi kører lidt teori og optimering af undervandsjagt teknikker. Der vil blive trænet udfordrende redningsøvelser, så du bliver i stand til at redde din makker når i er på undervandsjagt.

Tilmeldingsfristen er den 1. Januar. Betaling for turen foregår senest den 5. Januar til 51911847.

Som nævnt oven for, har vi booket 6 dobbelt værelser på skønne Friendly hotel octopus, som tilstøder dykker tanken. Det vil sige at vi bliver tolv deltagere denne weekend, to instruktører og 10 kursister.

Morgenmad, entré til dykker tanken, og overnatning på det tilstødende hotel er inkluderet i prisen. Der kan tilkøbes mad og fuld pension for 39€ på hotellet, men vær opmærksom på at vi går ud i byen og spiser lørdag aften.
Der kan købes pastasalater og andet til frokost i butikken lige over for dive4live.

Program:

Fredag
Kl. 08.00 fredag den 21. Februar. Samkørsel som i selv arrangerer indbyrdes fra Odder til Dive4life. Det tager ca 8 timer at køre der ned.

Kl. 17.00 indtjekning Friendly City hotel Octopus, på to personers værelser.

18.00 vi mødes omklædte klar til dyk i dykkertanken. Vi har undervisning ind til kl. 21.00

22.00 lukker tanken

Lørdag

Kl. 08.00 Lørdag den 22. Morgenmad

Kl. 09.00 Udstræknings session. Husk underlag.

Kl. 10.00 Går vi ind i tanken og har undervisning til kl. 12.00.

Kl.12.00-13.30 Frokostpause

13.30-19.00 Øvelser i tanken.

20.00 Aftensmad og fælles hygge.

Søndag

08.00 søndag d. 23. Morgenmad på hotellet

Kl. 09.15 Udstræknings session

Kl. 10.00-12.00 Øvelser i Tanken

kl. 12.00-14.00 fri leg

Ønsker man SSI level 1 certificering, så giv besked om dette. Så finder vi ud af det for et mindre beløb.

Pris dykkertank: 850,50kr. pr person

Overnatning: 784,57kr. Pr person

For at vi kan afholde denne tur, har vi nogle udgifter som instruktører. Til udvidet førstehjælpskursus og udstyr. Dem skal vi have dækket. Det bliver i alt 400kr. pr. person.

Det bliver samlet 2032kr. pr person.

Vi har fået presset prisen alt det vi kan. Det er virkeligt billigt for denne weekend.

Huskeliste

1,5-5mm dragt

badebukser

håndklæde

toiletsager

Badebukser

Dykkerbriller

Snorkel

Bly bælte

Kamera/GoPro

Weekendtaske til tøj

Ørepropper

OBS: Man skal bruge dykkerur i tanken.

Skynd dig at reservere din plads!

Du tilmelder dig på mobil 51911847, eller ved at sende os en besked her.

*Tilmeldingen er bindende.