Harpunbygning

Vi har PT.  ikke harpunbygning pga. Corona, der vil komme ny info efter d. 28/2-2020

Harpunbygningsværkstedet er åbent for alle foreningens medlemmer. Værkstedet kan også bruges til alt muligt andet DIY og grej nørderi projekter.

Værkstedet ligger ved ungdomsskolen i Odder, hvor vi har tid fra kl. 18.00-22.00 hver onsdag. Der er alle de maskiner vi skal bruge til at bygge harpuner. Vi har Jonas Klein fra KleinSub på som underviser, han er en af landets dygtigste harpunbyggere, så der har vi været heldige.

Harpunbygning handler om at hygge sig på værkstedet sammen med de andre medlemmer. Det handler også om at designe og skabe sin egen harpun. Et redskab til undervandsjagt, som man bliver rigtig glad for, efter man har brugt mange timer i værkstedet på at slibe, udforme, pudse osv. Der er duft af savsmuld, nybagt kage og kaffe på kanden. Foreningens medlemmer får nogle favorable priser på indkøb af materialer, som skal til et harpunbygningsprojekt, som triggerhus, spyd mm. Epoxy til limning indkøber vi også sammen. Træ til harpunerne skal man selv skaffe. Det vil give god mening at gå sammen, om at købe noget teaktræ eller hvad det nu er man ønsker at bruge til sit projekt.

Har du mod på at bygge din egen harpun? Eller er det en drøm, du har haft i flere år?

På holdet er vi alle helt grønne harpunbyggere, altså lige undtagen Jonas som er vores underviser. Ingen af os kan overskue hele projektet endnu, men det behøver man heller ikke skulle. Vi tager det trin for trin og bliver guidede undervejs, så det skal nok ende med at blive nogle rigtigt flotte harpuner der bliver bygget. Vi laver mockup modeller i fyrretræ, så vi kan lave alle fejlene på dem og ikke i det smukke ædeltræ.

Lige nu er vi fem deltagere på holdet, men vi vil rigtigt gerne have flere med, da der er god plads i værkstedet.

Det er stærkt vanedannende når først man kommer i gang…